Inburgeren met fiets

Ingezonden brief van Lin McDevitt-Pugh

Over je weblog:

Ik heb hartelijk moeten lachen vanochtend bij het lezen van de krant. Ik had me niet een gerealiseerd dat Verdonk ook mij graag had willen laten inburgeren, ondanks mijn NL-passport.

Ik had laatst een vreemde voorval bij de NS wat mij deed realiseren dat inburgering niet genoeg is.

De spoorweg werd gerepareerd en we werden vervoerd, fiets en al, met de bus naar de volgende station. Mijn nieuwe, dure fiets werd beschadigd en ik ging met fiets naar het loket om te informeren over de mogelijkheden van een schadevergoeding. Dat bleek niet mogelijk te zijn: het is namelijk niet toegelaten om de fiets met de bus te vervoeren. “Bespottelijk”riep ik, “5 NS-personeelsleden hebben me de weg naar de bus gewezen. Het bleek wel degelijk mogelijk te zijn. Ze bleef volhouden dat het niet mocht. Op weg naar het perron kwam ik wéér een NS-persoon tegen die me heel vriendelijk de weg naar de bus wees. “Maar weet u niet dat mijn fiets niet mee mag?” “Nou”, zei hij, “Dat weet ik wel. En, trouwens, ik hoor aan uw accent dat u hier niet geboren bent. Alle mensen die hier geboren zijn weten dat het niet toegestaan is om een fiets in een NS-bus te vervoeren.”

Toen wist ik dat ik nooit ingeburgerd kon worden!

Dus laat de test maar zitten.

Groet

Lin McDevitt-Pugh

7 gedachten over “Inburgeren met fiets

  1. Tsja, de NS. Wel de tarieven omhoog gooien, maar echte service hebben ze weinig kaas van gegeten.
    Als een fiets niet in de NS-bus mag, zouden ze eigenlijk een door-to-door-service moeten beginnen…

    En dat betuttelende toontje van die medewerker… verschrikkelijk! Dat zoiets nog bestaat in de 21e eeuw!

  2. LIN! Met fiets en al glansrijk geslaagd voor de inburgeringstest!

    Vlag en wimpel (oranje, op lange wiebelstok) zijn bij de fietsenmaker te verkrijgen.

    Zelf even af gaan halen.

    p.s. Jan, doe niet zo onnozel. Alsof jij nog niet wist dat zoiets bestaat in de XXIe eeuw, hahhahahhaha

  3. Beste Lin,

    Als ik jou was zou ik toch proberen om de vervoersvoorwaarden te achterhalen. Immers: als de trein niet rijd op een baanvak waar ze wel een (fiets)kaartje voor verkopen dan blijven ze ernstig in gebreke. Ze moeten dan toch voor goed vervangend vervoer zorgen, ook voor je fiets. Miischien staat er ergens in de kleine lettertjes iets over aansprakelijkheid.

  4. Op de website van NS (www.ns.nl) bij de zoekfunctie ‘vervoersvoorwaarden’ ingevuld geeft de volledige versie om te downloaden.
    Maar géén regeling voor schade aan fietsen, alleen voor reizigers en handbagage (fiets is geen handbagage), noch vermelding van vervangend vervoer voor fietsen (ook niet dat de fiets niet meemag in een bus)…

  5. Nu we het toch hebben over inburgeren, wil ik graag wat toevoegen over Hirsi Ali. Ik begin me nu zo langzamerhand echt aan haar te ergeren, en ook aan de manier waarom ze door ‘het establishment’overal voor wordt uitgenodigd en ook de aandacht die ze telkens weer verwerft, ten koste van ons’ , de moslimvrouwen. Maar wat me t meest boos maakt is wat ze op deze universiteitswebsite propageert, nl dat een cultuur van nieuwsgierigheid meer bind dan religie’ . Ook nu weer zet ze haar strijd tegen religie voort. Op zich vind ik dit niet t allerergste, wel de gevolgen hiervan, nl het meehelpen aan de hetze tegen religie, vooral tegen de Islam, wat uiteindelijk tegen de democratische beginselen is, waaronder vrijheid van religie.

    http://www.uva.nl/actueel/object.cfm/objectID=8865BC19-234A-41CC-926AEF350E1E7C4E

  6. Klagen over de NS; dat doet elke echte Hollander! En dan nog eens klagen omdat de schade aan je fiets niet vergoed word; Hollandser kan het niet!
    Ik ben hier geboren en heb het maar eens nagekeken in het vervoersregelement van de NS. Nergens staat dat er geen fiets mee mag in een NS-bus. Dus de opmerking van dat NS personeelslid kan alleen maar als een belediging worden opgevat.
    Wel heb ik gelezen dat de vervoerder je kan weigeren als jij of je bagage overlast kan veroorzaken. Maar goed, dat is dus niet gebeurd en ik denk dat de chauffeur je best ook heeft zien instappen…
    Verder staat er ook in dat vervoer van de fiets ook op eigen risico is en dat schade niet is te verhalen. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *