Luid de noodklok!

banner3.gif

Demonstratie zaterdag 22 juli
Luid de noodklok: Stop de oorlog tegen de Palestijnen (en Libanon)
Beursplein Amsterdam 13.00 uur

Voor meer info, en de flyer, en de namen van de initiatefnemers, ga naar het Palestina Komitee.

11 gedachten over “Luid de noodklok!

  1. Als de Palestijnen de soldaat niet hadden ontvoerd, als de Palestijnen geen Kasaams afvuurden, als Hezbollah de twee soldaten niet hadden ontvoerd, als de Arabische wereld de twee-staten-oplossing onomwonden accepteerd, dan was het daar nu rustig en kon ik daar op vakantie gaan.

  2. Als de Palestijnen geen soldaat hadden ontvoerd en geen Kassem raketten af hadden geschoten dan zaten ze nu \’rustig\’ in hun bezetting, John, en konden \’rustig\’ toekijken hoe Israel doorging met het liquideren van leiders, het boycotten van hun gekozen regering, het verder voortzetten van de nederzettingenbouw en de annexatie van de Westoever.
    Lees jij wel eens wat wat hier op dit weblog verschijnt?
    Doe je best eens en ga eens kijken bij de spoedcursus hierboven, op 18 juli.

  3. En de Hezbollah is trouwens niet begonnen. Er zijn velen dingen achter gehouden en het nieuws is puur vermaak. Alle dingen die men wilt zien, laat het nieuws zien.

  4. Persbericht

    17 juli 2006

    De Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken(UMMAO) steunt de demonstratie ‘Luid de noodklok: Stop de oorlog tegen de Palestijnen’ op zaterdag 22 juli op het Beursplein in Amsterdam. Reden voor de demonstratie is het grootschalige offensief van Israël in Gaza.
    Na de opgevoerde koloniale bezettingspolitiek is Israël nu ook Zuid-Libanon binnengevallen.
    Er dreigt een verdere escalerende oorlog in het Midden-Oosten.

    Via deze weg roept de UMMAO haar achterban op om massaal aanwezig te zijn bij de demonstratie en zo afkeur te laten blijken tegen het gewelddadig beleid van Israël tegen het Palestijnse volk.

    Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken

  5. Hartelijk dank voor je advies, John. Tot ik mijn cursus heb gevolgd kun jij de jouwe ook wel vinden zonder link. Op 18 juli, hierboven.

  6. Heel goed, A. Zanzen. Dat jullie je mensen ook oproepen. Er zijn nu ondertussen heel wat organisaties aan het werk.

  7. Ik kom morgen naar de demonstratie en hoop dat er nog meer mensen komen die afgelopen maandag – en daarna – geëvacueerd zijn uit Libanon. Het is zo onrechtvaardig dat Israel blijft wegkomen met de decennia durende bezetting van de Palestijnse gebieden en nu weer met buitensporig geweld in Libanon, en dat alles met goedkeuring van de regering-Bush. Libanon evacués: komt allen en toon je solidariteit ook met dat andere volk dat slachtoffer is van aanhoudende Israëlische agressie!

  8. Hoe is het mogelijk dat de superieur geachte strijdkrachten van Israël zo’n harde dobber hebben aan Hezbollah – en dat al bijna een kwarteeuw lang? Eén troost: Israël staat daarin niet alleen. Alle westerse ministeries van Defensie, ook dat van Nederland, breken er zich het hoofd over hoe ze tegenstanders op de knieën kunnen dwingen zoals de Libanese Hezbollah, de Afghaanse Taliban, Iraakse terrorisjische groeperingen, maar ook bijvoorbeeld Nepalese maoïsten of Colombiaanse communistische guerrillerastrijders.

    Het ontnuchterende antwoord dat militaire denkers geven: dat is ongelooflijk lastig, kost bakken geld, en, vooral, eindeloos veel geduld. Westerse strijdkrachten, klinkt het op militaire academies, zijn niet ingesteld op vierde generatie oorlogvoering, zoals het in de vakliteratuur
    heet, waarin dit soort tegenstanders uitmunten.

    De eerste generatie, die culmineerde in de Napoleontische campagnes in de negentiende eeuw, had te maken met een numeriek overwicht aan paarden, mannen en vuurwapens. Het staal, de granaten en het incasseringsvermogen van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) bepaalden wie in de tweede generatie oorlogvoering winnaar werd. De mobiele oorlogvoering, zoals bedacht door Duitse tankstrategen en tot ongekende hoogte gebracht door het Amerikaanse Pentagon – zie de bliksemsnelle val van de Iraakse hoofdstad Bagdad in 2003 – vertegenwoordigt de derde generatie.

    En daar gaat het mis. De genoemde tegenstanders hebben geen uniform, geen complex wapentuig, geen duidelijke commandostructuur, maar wel uithoudingsvermogen, soms een religieus ingegeven, vaste overtuiging, en een duidelijk idee over wat de achilleshiel van de derde generatie oorlogvoerders is. Ze hebben uitdrukkelijk lak aan de Conventie van Genève die voorschrijft burgerslachtoffers te vermijden.
    Een hightechvijand matten ze langzaam af met bomaanslagen en ander schijnbaar irrationeel geweld. Het thuisfront bombarderen ze met gruwelbeelden – en de ‘democratie’ doet de rest.

    Het slechte nieuws is: dat werkt. Zie de Amerikanen in Vietnam, de Russen in Afghanistan en de Israëliërs in Libanon. Het uithoudingsvermogen van de vierde generatie vijanden was altijd veel groter dan dat van de superieure tegenstanders.

    Het goede nieuws is: communistische rebellen in Maleisië in de jaren zestig van de afgelopen eeuw, opstandelingen in Oman in de jaren zeventig en een linkse guerrilla in El Salvador faalden. De les die daaruit viel te trekken was: westerse strijdkrachten moeten vechten volgens de spelregels van hun tegenstanders. Lang en vals. En dat is ergens ook slecht nieuws. Vooral voor diegenen die nog steeds denken met eindeloos leuteren (dialoog!) hardnekkige problemen op te kunnen lossen. De laffe Libanese Hezbollah (eigenlijk een Iraans huurlegertje) is alleen te verslaan met eigen middelen. Precies zoals Israël dat nu probeert.

  9. Wat je nogal duidelijk maakt, echte naamloze Nederlander (en dat in het Engels geschreven, spreken echte Nederlanders geen Nederlands meer?) is dat het nogal uitmaakt aan welke kant je staat wat je goed en wat je slecht nieuws noemt. Wel een kleine aantekening, niet alleen ‘ze’ hebben lak aan de Conventies van Geneve, Israel heeft die al vele jaren stelselmatig overschreden. En Hezbollah laf? Wat je ook van ze zeggen kan, is vanuit een gevechtsvliegtuig de knop indrukken dapperder?
    Verder kunnen we het beamen: het Westen breekt zich het hoofd over hoe ze al die lui op de knieen kunnen dwingen. Nu blijkt het nogal lastig om guerillabewegingen en verzetsbewegingen die in een bevolking zijn geworteld om zeep te helpen, dat is namelijk nog nergens gelukt. Dan maar vechten volgens de regels van de tegenstander? Ook moeilijk als de sneuvelbereidheid aan eigen kant niet meer zo geweldig is. Misschien dat leuteren op een gegeven ogenblik toch een betere optie is – dat wil zeggen, onderhandelen en een vredesverdrag sluiten. Tot nu toe valt moeilijk te ontkennen dat Israel het niet geweldig doet.

  10. OPROEP:

    Aan iedereen die dit leest.

    Voor mijn afstuderen ben ik op zoek naar mensen die uit Libanon zijn teruggekeerd. Ik wil voor een televisie item graag mensen interviewen die nu weer in Nederland zijn als gevolg van de aanvallen van Israel na een langdurig verblijf in Libanon. Wil jij graag meewerken en je verhaal doen? Of ken je iemand die dit wil?
    Mail of bel me dan.

    Mascha Welling
    0623771412
    marenmas@versatel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *