Artikelen, achtergrond, alternatief nieuws

noname20.jpg

Kinderen in Hebron probeerden naar school te gaan.

noname0.jpg

De foto’s komen van het weblog van Sahar Maranlou, gestuurd door Bijan Moshaver. Ga erheen voor meer foto’s.

Over de situatie in Gaza, lees het commentaar van Karen Koning Abu Zaid, het hoofd van de VN organisatie UNRWA, op Electronic Intifada.

De mishandeling van gevangen genomen Palestijnen door Israelische soldaten is weer toegenomen. Ga naar de Israelische mensenrechtenorganisatie B’Tselem.

Zien hoe het Israelische leger optreedt tegen demonstranten? Hierheen.

Hoe Israel tekort schoot tegenover de Palestijnse burgers voor, gedurende en na de oorlog in Libanon – zie een verslag van I’lam, het Media Center for Arab Palestinians in Israel.

En een artikel Gideon Levy. Gaza.

De kranten staan vol met beschouwingen over 9/11. Maar kijk ook eens hoe er vanuit de Arabische wereld wordt gereageerd.
Kijk bijvoorbeeld voor een visie op 9/11 en de Bush administration naar het artikel van Hassan Nafaa, Runaway Administration, in het vooraanstaande kritische Egyptische weekblad Al Ahram.

Een visie op 9/11 van een kritische Israeli, Tom Segev. Wat is er veranderd na 9/11? Niet zoveel, want de werkelijke omzwaai vond al vijftien jaar geleden plaats met de val van de Soviet Unie en het einde aan de koude oorlog. Zie Tom Segev in Haaretz.

7 gedachten over “Artikelen, achtergrond, alternatief nieuws

  1. Dag Anja,
    Bedankt voor al je verslagen en mooie foto’s van je tijd in Caïro en je tijd met je Palestijnse familie (je familie kies je zelf) en de linken naar artikelen. Ik mis nog de tekst van je rede op de conferentie. Verder begrijp ik dat geld heel moeilijk de Palestijnse gebieden in komt. Ik wil je vragen hoe dat gaat met geld van Kifaia voor het werk in Gaza.
    Vriendelijke groet.

  2. Gaat nog gewoon via de bank, Bert. Is nog niet afgesloten. De moeilijkheden zijn met grote bedragen uit Arabische landen, niet de kleine hulpverlening van humanitaire organisaties.

  3. Hoi Hendrik Jan.
    Ga dus naar http://www.uitpers.be. Klik op “klik hier voor het laatste nummer”, en dan een beetje naar beneden scrollen. Onder “verder” het tweede artikel ‘dagboek uit Sakhnin”. laat me even weten of je het gevonden heb. Groet

  4. “Searching for the sign (2)”

    Helemaal onderaan het artikeltje van Tom Segev staat een opmerkelijk berichtje over ene Eitan Bronstein die gedenkstenen plaatst bij vernietigde Arabische dorpen in Israël. Hoort vast niet bij het artikel, maar het doet mij goed te weten dat dit gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *