“Sinds de brief van Klink heeft Nederland weer een linkse meerderheid.”
En wie dat zegt is Geert Wilders.
Nou mochten we willen dat hij gelijk had, maar heerlijk om te horen.
“Sinds de brief van Klink heeft Nederland weer een linkse meerderheid.”
En wie dat zegt is Geert Wilders.
Nou mochten we willen dat hij gelijk had, maar heerlijk om te horen.
Smerig links wijf, we komen wel terug. Links houdt het nooit lang uit. Lang leve de PVV.
Lieve groetjes,
Mick
Dat is natuurlijk wel al te veel eer voor Ab Klink.
Maar hij heeft geheel terecht zijn grote zorgen, die tijdens het onderhandelingsproces met Wilders begrijpelijkerwijs sterk waren gegroeid, kenbaar gemaakt. Hij heeft tenminste nog christen-democratische principes, in tegenstelling tot tijdelijk fractieleider Verhagen.
Ik Klink op Klink!
(En: kop op, Koppejan, en gute Ferien, Ferrier!).
Heerlijk, inderdaad! Misschien nu eens echt de Roemer variant bekijken, vanavond op KvdB om 23.00 uur gaat hij in gesprek…
Zou zou blij worden van een echt linkse coalitie!
Jullie vinden mij mischien wel overdreven, maar ik maak me toch grote zorgen wat betreft de toekomst van Nederland. Laten we vooral oppassen om Wilders niet serieus te nemen. Hij is slim, sluw en intelligent. Fijn dat deze formatiepoging mislukt is, maar wat nu? Ik ben tot nu toe nog niemand tegen gekomen, die me kon uitleggen waarom de SP buiten de formatie-boot wordt gehouden.
Jan.N
(1) Ach schatje nou toch…
Anja gisteren om + minus 9 uur was mijn reactie het volende:
“Gelukkig dat Nederland niet afhankelijk wordt van het “gedogen” door een persoon,genaamd ‘Wilders’. Ik moet er niet aan denken hoe dat afgelopen zou zijn! Hopelijk komt er iets beter voor in de plaats,met meer partijen die niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar om de ‘klus’ te klaren” Er ging met het rageren iets fout en toen ik het uitprinte vielen o.a. de woorden Wilders,te klaren en de plaats weg. J.F. Verhagen
Zijn jullie nu allemaal, werkelijk zo dom en naief, dat jullie geloven dat er een nu een links kabinet komt? Hahaha!!
(7) Zure druiven, droplul. Nee, zeer de vraag of er een links kabinet komt. Maar jouw baasje is van de baan, en dat is genoeg reden tot feest.
Let maar eens op. Straks komen er weer verkiezingen. En dan heeft PVV het intiatief. (verkiezingswinst, grootste partij) Mede dankzij een verdeeld CDA en een nog hopelozer verdeeld links blok.
Wilders wacht nu rustig af hoe alle paars plus varianten flopppen gaan.
(10) Ja hoor, Peter. Wilders wint op alle fronten, wacht maar af. Maar nu even niet. Hoera.
(8) Weer eens een keer, Hahaha,! Als ik stem bij verkiezingen, stem ik SP of D66, dus wie is ‘mijn baasje’ dan? Laten we gewoon realistisch zijn en niet direct zo dom reageren omdat deze formatie mislukt is. En mij dan gelijk een ‘droplul’ te noemen, om dat u zich op uw teentjes getrapt voelt en naar mijn inziens niet echt in de maatschappij staat, vind ik een beetje dom en naief!
Ik voel mij niet op mijn teentjes getrapt, eikel. Ik heb alleen nogal een hekel aan lui die meteen op z’n Wilderiaans mensen die stelling nemen aan de linkerkant voor dom en naief uitmaken. Ga dat ergens anders doen, wil je.
(1) Weer zo’n PVV held!! C’est la ton qui fait la musique.
Jan.N
Stel dat alle PVV-ers hun zin zouden krijgen en er nieuwe verkiezingen zouden komen.(Wat ik dus niet geloof)
Stel dat de PVV dan een grote meerderheid zou krijgen.
Zou Wilders dan, daar de PVV geen democratische partij is, een hoge hoed bezitten waar hij een stelletje ministers uit te voorschijn kan toveren?
Ministers die zonder de toestemming van W. niet kunnen handelen en geen woord kunnen zeggen maar naar de broekspijpen van W. moeten dansen omdat hij zich het alleen recht zal blijven toeeigenen.
Ik blijf het vreemd vinden dat iemand die niet democratisch is mee kon doen aan democratische verkiezingen.
Is er iemand onder u, serieus bedoeld, die mij dit uit kan leggen?
Bij voorbaat dank!
Groet,
Gerrie
@ Gerrie A. van Zoelen:
Een partij als de PVV is eigenlijk wezensvreemd aan het Nederlandse politieke bestel, omdat ze niet werkelijk een vereniging met leden is, die op (min of meer) democratische wijze besluiten nemen, zoals het geval is bij normale politieke partijen. Formeel betreft het wel een vereniging met twee leden: Wilders zelf en een stichting.
De PVV krijgt zover ik weet geen subsidie als de andere partijen, en ontvangt geen groot aantal contributies van leden. Wel schijnen allerlei stichtinkjes rond de PVV te bestaan. De financiering is nogal duister, maar vermoedens bestaan in de richting van Israël. (Wilders is een trouwe bezoeker van de ambassade).
M.i. zou de Kieswet zo moeten worden gewijzigd, dat lijsten als die van de PVV in de huidige vorm worden uitgesloten.
Overigens: als de PVV al ministers zou kunnen leveren, zou ernstig moeten worden getwijfeld aan hun capaciteiten. Maar goed, in principe kan iedereen met partijsteun tot minister worden gebombardeerd. En eenmaal minister is een persoon als zodanig niet ondergeschikt aan partijbesluiten.
Beste Gerrie A.van Zoelen
Leg eens uit waarom de PVV niet democratisch zou zijn? Ondanks alle beweringen blijkt tot nu nergens uit dat PVV niet democratisch is.
Omdat ze zogezegd alle moslims zouden uitsluiten? Waar blijkt dat uit?
Noem je dan straks ook de toekomstige regeringspartijen niet democratisch omdat ze weer eens gaan bezuinigen op de thuiszorg of bejaardenzorg? Omdat ze een grote groep mensen die hard hebben gewerkt, op hun oude dag 24 uur in een luier laten liggen of voor een koekje of wandeling laten betalen. Noem je dat dan geen uitsluiten van een bevolkingsgroep ?
Terwijl in gevangenissen het oververtegenwoordigde deel v allochtone afkomst is en gegarandeerd 3 maaltijden per dag heeft en nog halal heeft naar keuze en elke dag gelucht word.
Als ons als bevolking toch bezuinigen word opgelegd, mede dankzij die ***banken, weet ik wel waar ik flink op zou bezuinigen.
Leg maar eens uit beste G. A. van Zoelen of je kunt uitleggen waarom het is dat democratische partij/partijen in Nederland zo omgaan met oudere of gehandicapte medemens. Dat vind ik voor een welvarend land als Nederland een grote schande.
Sorry, Peter, maar waar jij mee aan komt zetten is echt te onnozel. Lees jij nooit een krant? Dat de PVV geen leden heeft en hun parlementariers eenmaal gekozen aan niemand verantwoording af hoeven te leggen, jou zeker ontgaan? Nooit gehoord van Wilders uitspraken over moslims, jij zat zeker al jaren in het buitenland? Lees even het partijprogramma van de PVV, wil je.
En dan de bezuiniging op de thuiszorg en de bejaarden. O dat had de PVV zeker zelf bedacht en niet gejat van de SP? En je dacht dat Wilders dat niet meteen als wisselgeld in zou leveren zoals hij dat bij voorbaat al heeft gedaan met de eveneens gejatte AOW leeftijd?
En ja, ook allochtone gedetineerden krijgen drie maaltijden per dag en worden ook nog gelucht. Wij discrimineren namelijk niet.
Als jij je een oor wilt aannaaien door die charlatan, ga vooral je gang, maar kom hier niet met zulke kul aan, alsjeblieft.
Nee, Gerrie, niet op ingaan, deze discussie hebben we al ver achter ons.
Peter gaat buiten spelen.
Nee Anja, ik zal daar niet op in gaan, ’t zou volkomen zinloos zijn.
Het is ook geen antwoord op mijn vraag.
Olav geeft een goede uitleg, waarvoor dank, maar tot zover had ik het wel begrepen.
Begrijp me, ik probeer de politiek te begrijpen.
De 1e reden van mijn bezoek aan dit blog was vanwege onze werkzaamheden ten bate van de Palestijnse gehandicapten.
Ik kwam hier veel politiek tegen waar ik me eerder nooit mee bezig gehouden had.
‘k Zat te ver weg en had andere dingen aan het hoofd.
In feite was mijn vraag: hoe iemand die zich partij laat noemen maar geen partij is en zoals Olav schrijft wezensvreemd is aan het Nederlandse politieke bestel, toch mee heeft kunnen doen aan de verkiezingen.
Hoe heeft dit kunnen gebeuren en op welke gronden?
Groet,
Gerrie
Dat de PVV geen leden heeft die invloed uit kunnen oefenen op de koers, vind ik ook niet kunnen. Aan de andere kant hebben veel mensen die dit als argument aanvoeren zelf ook boter op hun hoofd. Want zelf zijn ze vaak ook geen lid van de partij(en) waar ze op stemden. Maar goed, het gaat om het principe.
Stellen dat de PVV geen capabele ministers kan leveren, dat kan ik nog niet beoordelen. Want dat weet ik niet, dat weet niemand. Capabel wil zeggen: genoeg in huis hebben om zo’n functie uit te oefenen. Het wil dus niet zeggen dat je het eens bent met het beleid dat ze voeren. Zeg ik er maar even bij. Ik heb al eens gedroomd dat Wilders met Hirsi Ali aan kwam zetten. Kan allemaal.
Ik ben opgelucht dat die gedoogconstructie van tafel is. Maar wat me ongerust blijft maken is dat zowel de VVD als het CDA bereid waren deze constructie aan te gaan. Ik vind het te gemakkelijk om te concluderen dat het ze alleen om de macht ging. Het was ook een signaal dat binnen die partijen krachten zijn die geneigd zijn richting gedachtegoed van Wilders te schuiven. En een signaal dat die discussie binnen die partijen nog niet goed is gevoerd.
Ik ben zelf PvdA-lid en heb me destijds binnen de partij actief in die integratiediscussie gestort. Ik zal niet zeggen dat ik honderd procent tevreden ben met de uitkomst (en heb ook geen behoefte die discussie hier opnieuw te voeren), maar een krachtenstrijd als we afgelopen week binnen het CDA hebben gezien, en heel Nederland mocht meegenieten, acht ik bij de PvdA uitgesloten. Ik denk dat het CDA erop heeft vertrouwd dat de C voor alle leden garant stond voor een bepaalde visie, zoals de liberalen denken dat ze allemaal hetzelfde verstaan onder liberaal.
Wat dat betreft dwingt Wilders met zijn capriolen de (alle) oude partijen zich goed te bezinnen op hun identiteit en ideologie. Omdat ze zichtbaar onvoldoende antwoord hebben op zijn ramkoers. Dus ik hoop van ganser harte dat ze dat als de bliksem gaan doen, want zo blijft het een zootje. In die zin is de PVV een blessing in disguise.
@ Gerrie A. van Zoelen (18):
Gerrie, het punt is dat de Kieswet heel formeel is.
De Kiesraad registreert de namen (“aanduidingen”) van de politieke partijen, die aan bepaalde verkiezingen willen meedoen. (Staten-Generaal en Europees Parlement; bij Provinciale Staten en gemeenten gaat het iets anders). Deze namen komen boven de lijsten met kandidaten van de diverse politieke groeperingen te staan. De Kiesraad controleert vóór de verkiezingen de lijsten en stelt die vast.
De Kieswet vereist voor de registratie alleen, dat een politieke groepering een “vereniging met volledige rechtsbevoegdheid” is. Ik vermeldde al, dat de PVV formeel zo’n vereniging is (met twee leden: Wilders en een stichting!). Verdere eisen, bv. ten aanzien van het intern-democratisch functioneren van een politieke groepering, worden niet gesteld, en dat zou m.i. in de toekomst wel moeten.
Verder mag elke groepering zich “partij” noemen, dus ook de PVV. Dat is geen categorie die in de Kieswet staat vermeld, maar is een gebruikelijke aanduiding in het dagelijks taalgebruik voor een bepaald soort politieke groepering.
Wel Olav, als je eens wist wat ik allemaal al afgevraagd en afgezocht heb om een antwoord op mijn vraag te krijgen.
Geweldig, zo duidelijk zoals je het antwoord hier neerzet, alsof je het zo uit je mouw schudt.
Fijn en dank je wel dat je de tijd en moeite hebt willen nemen!
Groet,
Gerrie
Jij bent de vleeschgeworden linkschmens die iets teveel linksdraaiende yoghurt heeft geconsumeerd.
Open je ogen mens!
Grutjes, wat is de naam waar je je zo dapper achter verschuilt toch passend gekozen, kruideniertje. Wat een niveau! Wat een argumentatie! Hulde!
Anja, je bent me voor (23). Ik had ook zo ongeveer willen reageren.
Jan.N