Een dramatisch familieverhaal. 1948 Safad (Palestina)
Duizenden Palestijnen vluchten naar buurlanden. 1982 Shatilla (Libanon); bombardement op vluchtelingenkamp.1993 Oslo-akkoorden; terugkeer naar Palestina.
za 3 feb 20:30 – Amsterdam, de Balie, Engelse versie,
zo 4 feb 12:00 – Amsterdam, de Balie, Arabische versie
————–
di 6 feb 20:15 – Groningen, Usva-theater, Engelse versie
za 10 feb 20:30 – Den Haag, Korzo, Engelse versie
Palestina 1948; na het oprichten van de staat Israël worden duizenden Palestijnen gedwongen naar buurlanden zoals Libanon, Syrië en Jordanië te vluchten. Naar aanleiding van deze massale vlucht worden verschillende vluchtelingenkampen opgericht waaronder Shatilla ten zuiden van Beiroet, Libanon. Shatilla 1982; het kamp wordt getroffen door een zwaar omslachtig bombardement van de Israëliërs. Vele mensen komen hierbij om en vele raken wederom dakloos. Na de Oslo-accoorden wordt het de Palestijnen mogelijk gemaakt terug te keren naar Palestina. Maar het moge duidelijk zijn dat dit Palestina bij lange na niet meer het Palestina is wat ze in 1948 hebben verlaten. Safad-Shatilla, vice versa is een verhaal met universele thema’s zoals de onderdrukking van de vrouw, leven in oorlogstijd en verboden liefdes tegen de achtergrond van deze politieke ontwikkelingen. Het is geen politiek betoog maar een dramatisch autobiografisch familieverhaal van de actrice. Een monoloog gemaakt door de Nederlandse regisseuse Annemieke Delis die door Theatre Embassy werd uitgezonden en gespeeld door de Palestijnse actrice Bayan Shbib. De voorstelling wordt uitgevoerd in het Engels of Arabisch.
Aanvang | 20.30 uur
Entree | 8 euro, 6 euro stadspas, cjp, 65+
Voertaal | Engels
De mogelijkheid online kaartjes te reserveren stopt een dag voor aanvang van het programma. Dit in verband met de verwerkingstijd van de online reserveringen. Kaartjes zijn dan – indien nog beschikbaar – wel tussen 17.00u en 21.00u telefonisch te reserveren op: 020 55 35 100
Als je het niet erg vindt, Jeanne, ik heb je reactie naar boven gehaald, bij de bespreking van het stuk, daar past het beter.
Anja